Voor wie 2016-11-28T14:42:24+00:00

Voor wie

Mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke groei en ontwikkeling zijn van harte welkom in de praktijk. Bijvoorbeeld als u steeds blijft overkomen wat u overkomt. Of als u merkt dat u eens nader stil wil staan bij een situatie of een bepaalde manier van reageren van u zelf.

Ook als u op wat voor manier dan ook bent vastgelopen in het leven, kunt u terecht in de praktijk. Dat vastlopen kan verschillende oorzaken hebben. In de westerse maatschappij wordt bijvoorbeeld een groot beroep gedaan op het denken, het gevoelsleven wordt bijna vergeten. Hierdoor kun je niet lekker in je vel komen zitten, teveel hooi op je vork nemen of gaan piekeren. Deze moeilijk te verwoorden klachten kunnen leiden tot lichamelijke of psychische klachten.

Voorbeelden hierbij zijn:

  • Gestagneerde ontwikkeling. Bijvoorbeeld het gevoel ‘niet op je plek te zijn’, ‘niet lekker in je lijf te zitten’ of onvrede hebben of voelen met een bestaande situatie en niet weten wat je wilt en wat je voelt of bezielt (zingevingvraagstukken).
  • Moeilijkheden met het herkennen en uitdrukken van gevoelens. Moeite met aangeven van grenzen.
  • Negatief zelfbeeld (minderwaardigheidsgevoel).
  • Problematiek rondom intimiteit en nabijheid.
  • Relationele problemen.
  • Problemen die verband houden met de overgang van de ene naar de volgende levensfase: van kindertijd naar puberteit, van puberteit naar volwassenheid, van volwassenheid naar middelbare leeftijd, of van middelbare leeftijd naar ouderdom.
  • Problemen met acceptatie of verwerking van verlies, trauma, ziekte of handicap.
  • Overbelast zijn.
  • Stress, overspannenheid, verlies van vertrouwen in het eigen functioneren ten gevolge van pijn, langdurige lichamelijke of psychische overbelasting, burn-out.
  • Lichamelijke klachten met een mogelijk psychosomatische oorzaak.

Kort samengevat: als je eens nader wilt kijken naar je eigen patronen ben je bij haptotherapie op het juiste adres.

“We zijn mensen van patronen. Bedenk maar eens hoe je bijvoorbeeld je dag begint of blindelings in de nacht het lichtknopje in de wc weet te vinden. Patronen maken het leven makkelijker. Maar we ontwikkelen ons in ons leven, we veranderen telkens en de omstandigheden ook, terwijl onze patronen daar niet steeds in meegaan. Onze cultuur is er een van doen en denken. Nu moet dit, straks moet dat. Vandaag is louter een voorbereiding op morgen, lijkt het wel.

(Bron: Brochure VVH – Haptotherapie Praktijk en achtergronden)

Wat is echt

‘Wat is ECHT?’, vroeg het Konijn op een dag, terwijl ze samen langs de kant van de kinderkamer lagen. ‘Betekent het iets in je hebben dat zoemt en een hendel die uit je steekt?’

LEES VERDER…