Relaties Veldhoven 2016-11-28T14:42:24+00:00

Relaties

Als mens staan we veelal in contact met de medemens.
Met iedereen die we in ons leven ontmoeten hebben we een vorm van contact en als dat contact vaker en in een bepaalde mate intensief plaats vindt, spreken we in de volksmond van een relatie.
Wat in ieder contact hetzelfde is, is dat jij als persoon mee participeert even zoals dat de ander dat doet.
Er is wederkerigheid en daarmee ook verbinding. De aard, intensiteit en de waarde die we eraan hechten is steeds weer anders.
Jij bent onderdeel van dit geheel aan dynamiek.
Jij hebt invloed op hoe je relatie met die ander is, maar ook de ander.
Zo is iedere ontmoeting steeds weer anders.
Er ontstaat dus een wisselwerking waaraan je een bijdrage levert, deelgenoot van bent en ook te maken krijgt met de invloeden van de ander.

Verbinding
In deze wisselwerking tussen zit veel leerstof over jezelf.
Hoe ga je verbinding aan, hoe bouw je relatie op en hoe onderhoud je ze?
Hierin neem je ervaringen mee die je eerder uit je leven opgedaan hebt. Je geschiedenis doet dus ook, net zoals de huidige omstandigheden, mee.
Bijvoorbeelden hiervan zijn; Als je slecht geslapen hebt kan je minder hebben of als je in het verleden gekwetst bent in je vertrouwen denk je nu een keer vaker na voordat je iets persoonlijks deelt.
En dit geldt uiteraard ook zo voor de ander en hoe verhoud jij je dan weer met de invloed van de ander.

Schat aan informatie
In mijn behandelingen wordt er veel beroep gedaan op het aangaan van contact tussen jou, jezelf en de ander in zich heeft, want daar zit een schat aan informatie over jezelf.
Hierbij wordt er gekeken naar;

  • Jij als persoon. Wie ben je, wat heb je meegekregen in je leven aan boodschappen over hoe je een relatie tot stand brengt en deze onderhoudt enz.
  • Hoe reageer je op omgevingsinvloeden. Bijvoorbeeld als er (werk)druk op je ligt of als de ander stil valt.
  • En als laatste hoe verhoud je je in de wederkerigheid van contact.
    Een voorbeeld hierbij is; als ik een voorstel heb in wat we gaan doen volg je dan makkelijk, gaan je hakken in het zand of heb je een andere reactie hierop.

Vanuit welke voedingsbodem?
Als we kennismaken met elkaar is er contact. Bij de voordeur al of misschien ook al eerder doordat we elkaar gesproken hebben door de telefoon.
Zodra wij dit contact uitbreiden door met elkaar individuele therapiesessies aan te gaan bouwen we een relatie met elkaar op.
Door hier bewust op in te zoomen is er vruchtbare grond genoeg om hiervan te leren.
En op vruchtbare grond kan je ook weer opnieuw zaaien en oogsten, zodat er wederom opnieuw geschiedenis opgedaan wordt in je ervaringen met wederkerig contact.

Er kan gebruik gemaakt worden van de aanvullende behandelmethode “een taal erbij” vanuit de kontekstuele therapie.
In de toekomst zal er een uitbreiding in aanbod plaats vinden op het gebied van relatietherapie.

Wie ben ik…

jolandaMijn naam is Jolanda Oldenhave, geruime tijd geleden bevangen en bevlogen geraakt door de haptonomie en haptotherapie. Allereerst vanuit persoonlijke vragen die ik over mezelf en mijn leven had waar ik toentertijd zoekende in was. Later is dit uitgemond in het doorlopen van de opleiding tot GZ- Haptotherapeut aan de academie voor haptonomie te Doorn.

Vanaf mijn leerlingentijd doe ik leer- en werkervaring op binnen de geestelijke gezondheidszorg. Deze ervaringen hebben ertoe geleid dat ik nu vol enthousiasme mijn eigen praktijk voor haptonomie & haptotherapie Veldhoven draai.

Binnen mijn vak houd ik van helderheid en openheid. De zoektocht, die ik graag samen met de ander maak naar diegene die achter de zichtbare mens schuil zit, fascineert me keer op keer. Ieder mens heeft eigen kracht van waaruit hij/zij het leven vorm geeft. Krachten bundelen en adequaat inzetten maakt dat er steeds weer verassende en inspirerende antwoorden op vragen komen.

Ik werk proces- en ontwikkelingsgericht waardoor de oplossingen daaropvolgend vaak als vanzelf of als logisch gevolg ontstaan en komen.

Ik ben geregistreerd bij de vereniging voor haptotherapeuten en opgenomen in het kwaliteitenregister. Daardoor bent u gegarandeerd van een professionele manier van werken waarbij kwaliteit gewaarborgd wordt.