Ervaringen 2016-11-28T14:42:24+00:00

Ervaringen

…Langzaamaan kom ik terug bij mezelf en leer ik mijn hele lichaam weer voelen; daal ik letterlijk af uit mijn hoofd. Terwijl ik bij aanvang angst ervoer voor de gevolgen van het loslaten van mijn contrôle-mechanismes, voel ik inmiddels steeds meer kansen en mogelijkheden tot ontwikkeling. Dat biedt me ruimte in alle opzichten.

Rian

…Nadat ik begin 2012 een burn-out kreeg, adviseerde de bedrijfsmaatschappelijk werkster me om naar een haptotherapeut te gaan. Ik wist niet precies wat ik hiervan kon verwachten, maar ik wilde heel graag af van de onrust in mijn lijf en het vertrouwen in mijn lichaam weer terug krijgen, dus besloot het te gaan proberen.
Door de aanrakingen van mijn lichaam leer ik steeds beter luisteren naar mijn lichaam en komt het vertrouwen daarin langzaam weer terug. Ik heb ook geleerd om het op tijd te herkennen als mijn accu weer te leeg dreigt te raken en heb leren accepteren dat het ok is om dit toe te geven aan mezelf en aan anderen.

Esther

…Ik worstel al 20 jaar met een eetstoornis en heb al veel therapieën gehad, maar op 1 of andere manier heeft niets echt geholpen. Dat het te maken heeft met dat ik te gesloten ben als het om mijn eigen gevoelens gaat was ik wel achter, maar praten over mezelf vind ik heel moeilijk. Dit probeer ik in de praktijk dan ook toe te passen en dan zie ik dat ik met eten, echt mijn gevoelens weg ‘eet’. Soms zijn gevoelens ook niet fijn, maar als je ze echt voelt, toelaat, dan valt het eigenlijk wel mee. Ook het uiten van bepaalde gevoelens kan ontzettend opluchten, breng het op een rustige manier in een gesprek en dan blijkt het echt mee te vallen.

Susan

…Ongeveer een jaar geleden had ik last van heftige hoofdpijnaanvallen. Mijn huisarts wist niet goed wat te beginnen en raadde me aan om haptotherapie te proberen. De hoofdpijnklachten bleken diepe gronden te hebben. Het was nodig om situaties uit mijn verleden te verwerken, die ik al veel eerder had moeten verwerken.
Ik doorliep alle emoties die ik jarenlang niet ‘kon’ voelen en kwam op deze manier in balans. Mijn grenzen werden steeds duidelijker en ik leerde steeds beter voor mezelf te zorgen. Ook de hoofdpijnklachten werden minder.

E.

…Toen ik het voor de eerste keer las vond ik het maar niks, maar toch vond ik het ergens bij me passen. Ik voelde me al zo lang niet lekker in mijn vel, zat al zo lang met buikpijn en andere lichamelijke en psychische klachten dat ik alles wilde proberen. Ik werd bewuster van mezelf, ik leerde te luisteren naar mijn gevoel en wat IK wilde. Waarom voel ik me zo en waarom reageer ik op bepaalde situaties zo.
Door de aanraking leerde ik te zeggen wat ik wilde, wat ik voelde en waarom ik dat voelde. Het lijkt allemaal zo moeilijk en vaag maar uiteindelijk is het zo logisch!”

Nicole

…De meeste mensen vinden intimiteit fijn, waarom doet het mij dan zo pijn? Met deze vraag kwam ik hier binnen. Ik heb inzicht gekregen, in het waarom en hoe bepaalde mentale processen ontstaan en zich verder ontwikkelen. Nu, na 1 jaar therapie, kan ik u met trots mededelen dat het onmogelijke voor mijn gevoel, toch mogelijk is geworden en wel spontaan iemand omhelsen!”

alias Geerttruida

…Haptotherapie heeft me inzicht gegeven in de manier waarop ik met anderen omging. Vaak werden hierbij materialen gebruikt om een situatie na te bootsen of oefeningen te doen. Dat gaf heel veel duidelijkheid.
Door haptonomie ben ik mezelf geworden. Maar wel de verbeterde 2.0.versie

E.